carti / books
2000 ECR. Efficient Consumer Response. Strategii. Politici. Tehnici. Instrumente
Procesul globalizării, schimbarea permanentă a pieţelor şi dezvoltarea uluitoare a tehnologiei informaţiei şi a telecomunicaţiilor va crea o economie nouă, mai puternică şi mai productivă. Această viitoare organizare a economiei impune noi soluţii producătorilor şi detailiştilor supuşi la noile sfidări mondiale. Noua economie a comerţului cu amănuntul se impune ca un model agregat în interfaţa dintre producători, ca reprezentanţi ai ofertei, şi consumatori, care reprezintă latura cererii. Optimizarea funcţiei obiectiv a tuturor producătorilor, angrosiştilor şi detailiştilor este satisfacerea maximă a dorinţelor şi aşteptărilor clienţilor/consumatorilor, efectul feedback fiind satisfacerea acţionarilor şi a altor actori implicaţi în industria şi distribuţia bunurilor de consum (IDBC).
2001 Managementul calitatii bunurilor de consum
La fel ca reducerea continuă a costurilor şi creşterea productivităţii, îmbunătăţirea calităţii a devenit esenţială pentru toate organizaţiile şi mai ales la cele ce sunt intrate în torentul globalizării, cele afectate de schimbări anuale în tehnicile şi instrumentele manageriale precum şi cele cu incidenţă mare în tehnologia informaţiei.
2004 Strategii manageriale interorganizationale
Revoluţia tehnologică se petrece mai rapid decât pot să ţină pasul mulţi. Istoria recentă ne arată că se petrece cu o asemenea viteză încât un an poate însemna diferenţa dintre supravieţuire şi moarte. Tehnologia înseamnă costuri scăzute dar şi nevoi de investiţii substanţiale. Există două reacţii în faţa globalizării prin tehnologie. Cei care se apără – văd tehnologia ca pe ceva care nu duce la nimic bun. Puţini din ei vor supravieţui.
Cei care atacă, cei care se adaptează la schimbare – îşi dau seama că noile tehnologii înseamnă o întreagă lume nouă. Dintre aceştia doar câţiva vor reuşi. Cea mai mare provocare pentru management în următorii 10 ani va fi să se schimbe suficient de repede pentru a păstra pasul cu noile tehnologii şi noile valori. Fie noi controlăm viitorul, fie viitorul ne va controla pe noi.
2005 Managementul si masurarea performantei organizatiei
Benchmarking-ul este un mijloc de-a stabili ţintele sau obiectivele. Este metoda de-a determina cum, prin ce mijloace putem ajunge ca cei mai buni după sistemul nostru de măsurare (nu din domeniul nostru neapărat).
Când apare necesitatea benchmarking-ului?
Toate organizaţiile viabile doresc să-şi îmbunătăţească permanent indicatorii, performanţele. Mai toate organizaţiile doresc să devină cele mai bune în ceea ce fac pentru a rămâne competitive pentru a fi în top.
2005 Siguranta alimentara si trasabilitatea produselor alimentare
Conştientizarea siguranţei consumatorilor şi produselor nu a fost probabil niciodată la un nivel atât de ridicat. Crize alimentare semnificative produse în Europa în ultimii cinci ani au creat îndoieli în mintea consumatorului şi o lipsă de încredere şi siguranţă în produsele de pe piaţă. În trecut, siguranţa produselor era percepută şi poziţionată ca o responsabilitate voluntară a întreprinderilor, dar publicarea Directivei EU 2001/95/EC cu privire la siguranţa generală a produselor în decembrie 2001 şi a Reglementării EU 178/2002 privind siguranţa alimentară în ianuarie 2002 a adus o schimbare majoră. În prezent, legislaţia europeană constituie un set de cerinţe cărora orice întreprindere care produce, distribuie, importă şi/sau exportă produse în şi din Europa trebuie să se conformeze.